Welke motorkleding dragen?

Het rijden op een motor kan erg gevaarlijk zijn. Volgens onderzoeken zou motorrijden maar liefst 30 keer gevaarlijker zijn dan autorijden. Laat dit je echter niet weerhouden om te genieten van het motorrijden. Met een goede uitrusting kun je ook een hoop ellende voorkomen. In dit artikel bespreek ik dan ook welke motorkleding je dient te dragen om jezelf te beschermen.

Draag een motorhelm

Het eerste kledingstuk om jezelf te bescherming is de motorhelm. Als je op een motor wil rijden, is het dan ook verstandig en zelfs verplicht een helm te dragen. Dit is niet voor niks zo. Als jij valt met je motor, kan je gezicht tientallen meters over de grond heen glijden en kun je een hersenbeschadiging oplopen. Zonder het dragen van een helm kunnen je lichaamsdelen letterlijk worden afgeslepen. Denk ook aan de vliegjes en het ongedierte die op je gezicht en in je ogen terecht kunnen komen. Met een helm kun je het vizier opzetten waardoor je deze lasten voorkomt.

Draag handschoenen

Andere belangrijke motorkleding die je moet dragen zijn handschoenen. Dit komt, omdat als je valt met je motor automatisch je handen naar voren doet om jezelf op te vangen. Zonder het dragen van goede handschoenen zou je hierdoor je vingers kunnen verliezen, botten breken en huid verliezen. Een bijkomend voordeel is dat motorhandschoenen er stoer uit zien. Ze hebben namelijk knokkelbeschermers die ook wel eens worden gebruikt als wapens. Vergeet ook niet dat handschoenen je handen beschermen tegen de wind en kou.

Draag een motorjas

Motorjassen zijn de populairste motorkleding. Het wordt zelfs gedagen door mensen die geen motor hebben, puur omdat ze het er stoer uit vinden zien. Bij het uitkiezen van een motorjas kun je een keuze maken uit verschillende materialen, waarbij textiel en leer de beste keuzes zijn. Vaak kiezen motorrijders er echter voor meerdere soorten motorjassen aan te schaffen, bijvoorbeeld één warme voor in de winter en één ademende voor in de zomer. Het dragen van dit type motorkleding is in ieder geval belangrijk ervoor te zorgen dat je huid aan je lichaam blijft zitten.

Draag motorlaarzen

Andere motorkleding dat je beschermt bij een val zijn de motorlaarzen. Naast dat ze er stoer uitzien, zullen ze zorgen voor grip en bescherming bieden voor de kleine botjes in je voeten. Mij lijkt immers dat je je tenen niet met 100 km per uur over de straat wil laten schuren. Zorg dus dat je stevige motorschoenen draagt die tevens je enkels beschermen.

Draag een motorbroek

Het laatste kledingstuk die je dient te dragen tijdens het rijden op je motor is de motorbroek. Met een motorbroek bescherm je namelijk je knieën en de rest van je onderlichaam.

Wees niet eigenwijs door normale kleding te dragen als je motor gaat rijden. Bedenk maar eens dat je al een wond kunt krijgen als je in het gras valt. Laat staan als je op hard beton valt en meters gaat rollen. Als je alle bovenstaande kledingstukken moet aanschaffen, kan dit natuurlijk best wel oplopen in de kosten. Maar geen zorgen: in een motorkleding outlet kun je voor een prikkie een motor outfit aanschaffen!