Het belang en het nut van motorhelmen

motorhelm

Voor motorrijders is het gebruik van een motorhelm al sinds vele jaren verplicht. Het allerbelangrijkste doel dat zo’n helm dient is het beperken van schade aan het hoofd en de hersenen op het moment dat je als motorrijder onverhoopt betrokken raakt bij een verkeersongeluk. Mooi meegenomen is dat met een helm ook beschermd bent tegen insecten die bij je naar binnen kunnen vliegen. En vooral bij regenachtig weer en winterse temperaturen biedt een helm nog wat extra comfort. Door een motorhelm van Voordeelhelmen kopen maak je een goede keuze. Niet alleen omdat dit een specialist is op dit gebied, maar ook omdat je je helm in geen geval tweedehands moet kopen. Lees hieronder waarom we dat zo stellen.

motorhelm

Nieuwe helm nodig? Koop deze nooit tweedehands

Wanneer je een nieuwe helm nodig hebt om als motorrijder te gebruiken, dan is het zaak altijd voor een volledig nieuw en dus ongebruikt exemplaar te gaan. Dit om de volgende redenen:

• Een tweedehands helm is sowieso gevormd naar het hoofd van de vorige drager, in ieder geval de voering aan de binnenkant ervan. Dit levert jou een gebrek aan comfort op.

• Na verloop van tijd verliest de binnenkant van een helm de beschermende werking. Koop je een tweedehands helm, dan is dit voor jou een potentieel gevaar.• De helm kan zijn beschadigd door een val of zelfs door een ongeluk. Een verkoper zou dit kunnen proberen te verdoezelen.