Zo scoor je een leuk kleding van een nieuw damesmerk

Als vrouw wil je er natuurlijk altijd leuk uitzien en dat begint bij de kleding die je draagt. Het lijkt wel alsof er elke dag nieuwe modemerken bij komen, dus het kan soms moeilijk zijn om te weten welke merken de moeite waard zijn om in te investeren en welke niet. In dit artikel hebben we vijf tips voor je verzameld om je te helpen bij het vinden van leuk damesmerken om je garderobe mee aan te vullen.

Doe je onderzoek

Voordat je begint met shoppen, is het belangrijk om te weten welke merken bij jou passen. Bekijk de Instagram-accounts van merken die je leuk vindt en kijk of hun stijl bij jouw smaak past. Lees ook reviews van andere klanten om te zien of de kwaliteit van het merk aan jouw eisen voldoet.

Als je bijvoorbeeld overweegt om iets van Freequent dameskleding te kopen, dan kun je beginnen met een gewone Google-zoekopdracht van ‘freequent’ of ‘freequent mode’. Dan zul je wat winkels vinden die kleding van Freequent verkopen. Zo krijg je een idee van of de stijl iets voor jou is en of de prijsstelling bij jouw budget past. Het kan zijn dat je ook wat forums ziet waar mensen Freequent bespreken. Vervolgens kun je dan door naar Instagram of Facebook om te lezen wat mensen ervan zeggen.

Kies kwaliteit boven kwantiteit

Koop liever één kledingstuk van een goed merk waar je lang plezier van kunt hebben, dan tien goedkope kledingstukken die snel verslijten. Investeer in tijdloze stukken die je over een paar seizoenen nog steeds zult dragen.

Ga voor klassiekers

Kies voor klassieke stukken die je kunt combineren met verschillende outfits. Denk aan een zwarte coltrui, een blauwe jeans en een mooi colbert. Dit zijn items die je op verschillende momenten kunt dragen en die nooit uit de mode raken.

Koop tijdens de sale

Het is mogelijk om kwaliteitskledingstukken voor een lagere prijs te kopen. Koop je liever een merkartikel, dan kun je het beste tijdens de uitverkoop shoppen. Webshops gooien vaak een groot deel van hun collectie in de uitverkoop, dus neem hiervoor regelmatig een kijkje op de websites van je favoriete merken.

Vraag om advies

Heb je vriendinnen die net zo gek zijn op mode als jij? Vraag hen om advies over welke merken en kledingstukken zij aanbevelen. Wellicht kennen ze merken waar je zelf nog nooit van gehoord hebt en die perfect aansluiten bij jouw stijl en smaak.

Samenvatting 

Kortom, voordat je begint met shoppen, is het belangrijk om te weten welke merken passen bij jouw stijl en kwaliteitseisen. Ga voor kwaliteit boven kwantiteit en investeer in tijdloze stukken die je op verschillende momenten kunt dragen. Tijdens de uitverkoop kun je kwaliteitskledingstukken voor een lagere prijs kopen en vraag gerust om advies aan vriendinnen die net zo gek zijn op mode als jij. Met deze tips kun je met vertrouwen nieuwe dameskleding kopen van de leukste merken.

Bron: Janse Mode