Alles wat je moet weten over meisjeskleding!

meisjeskleding

Kleding kopen voor je dochtertje is natuurlijk ontzettend leuk! Niet alleen kun je gezellig samen op pad gaan om de leukste meisjeskleding uit te zoeken, je hebt ook keuze uit de leukste printjes en patronen. Toch kan het uitzoeken van kinderkleding ook best lastig zijn. Daarom geven we je graag een aantal handige tips voor het kopen van meisjeskleding. Lees snel verder!

Hoe werken kindermaten?

Kinderen groeien ontzettend snel, en het vinden van de juiste maat kan dus best een uitdaging zijn. Tot een leeftijd van ongeveer 5 jaar zit er geen verschil tussen maten voor jongens en meisjes. Daarna verandert de lichaamsbouw en gaan dus ook de maten verschillen. Om de maat van je kind te bepalen is het handig om de borstwijdte, de taillewijdte en de heupwijdte op te meten. Deze informatie kun je vervolgens gebruiken om de juiste maat voor je kindje op te zoeken. Zo staat maat 92 bijvoorbeeld gelijk aan een borstwijdte van 51 of 52 cm, een taille van 47 of 48 cm en een heupwijdte van 49 tot 51 cm. Op internet zijn genoeg matentabellen te vinden voor meisjeskleding. 

meisjeskleding

Wat voor kleding heb je nodig?

Voordat je op pad gaat om lekker voor je dochtertje te gaan shoppen, is het handig om eerst goed in haar kledingkast te kijken welke kledingstukken er nog missen. Houd hierbij ook rekening met het seizoen dat voor de deur staat. Voor de zomer wil je bijvoorbeeld in ieder geval de volgende items in huis hebben:

– een dun zomerjasje

– een vest

– zomerschoenen

– sandalen

– een zomerhoedje of pet

– badkleding

– pyama’s 

– voldoende ondergoed, hemden en sokken

– leuke t-shirts

– korte broeken

– een legging

– leuke zomerjurkjes 

Hoe kies je kinderkleding?

Nu je weet wat je nodig hebt en in welke maat, is het tijd om op zoek te gaan naar die leuke kledingstukken. Maar hoe pak je dat aan? Wij raden je aan om te kijken welke kleuren jouw dochter mooi staan en om haar lekker mee te laten beslissen. Zo weet je zeker dat er geen ongedragen items in haar kledingkast terecht komen.