OptiFree Express: Het beste voor jouw lenzen

Ken jij de lenzenvloeistof OptiFree Express al? Het is een lenzenvloeistof die met recht multifunctioneel genoemd kan worden. Het is een alles-in-een vloeistof voor zachte contactlenzen. Voor jouw lenzen kun je daarom altijd bekijken of je deze aan wilt schaffen. Daarbij kun je ook nog gaan kijken naar de professionals die de vloeistof in het assortiment hebben opgenomen. Een van de professionals is Lens2day. Maar wat moet je allemaal verwachten van de lenzenvloeistof en welke functies heeft deze precies? Onderstaande informatie kan jou helpen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op jouw aankoop. 

Veel functies bij OptiFree Express 

OptiFree Express is een vloeistof die jouw contactlenzen op een goede manier kan onderhouden. Je kunt met deze vloeistof namelijk ontsmetten, bevochtigen, reinigen, bewaren en spoelen. Dit zorgt ervoor dat jouw lenzen altijd beschikbaar zijn om te dragen en je gedurende de dag ook veel draagcomfort kunt krijgen. Gedurende de dag profiteer je dus van het comfort, terwijl de lenzen in de nacht ook niet kunnen beschadigen. Zo heb je iedere dag de lenzen weer bij de hand en zal er altijd een helder zicht te vinden zijn. De lenzenvloeistof zal hier namelijk voor gaan zorgen. 

Een goede schoonmaak 

Het is belangrijk dat je de OptiFree Express goed gaat toepassen. Er wordt aangeraden dat je de lenzen eerst manueel schoonmaakt. Hiervoor maak je de lenzen nat met de vloeistaf en wrijf je met je vingertoppen langs beide zijden van de lens. Dit zorgt ervoor dat het vuil sneller loslaat en de lens extra ontsmet kan worden. Zorg er dan ook voor dat je de lenzen eerst nog goed naspoelt. Hiermee voorkom je dat het vuil opnieuw zal gaan hechten. Daarna plaats je de lenzen in de houder en doe je er nieuw vloeistof bij. Zo kunnen de lenzen gedurende de nacht weken voor het beste resultaat. 

Een goede voorraad in handen 

Het is belangrijk dat je goed gaat bekijken hoeveel lenzenvloeistof je nodig hebt. De OptiFree Express is namelijk in verschillende flessen aan te schaffen. Zo pas je hem helemaal aan jouw situatie aan. Als je bijvoorbeeld met enige regelmaat de lenzen uitdoet, moet je deze iedere keer opnieuw gaan reinigen voordat je ze in doet. In dit geval zul je ook meer vloeistof nodig hebben. Door een goede aankoop te doen voorkom je dat je zonder komt te zitten en jouw lenzen niet meer in kunt doen. Bekijk daarom altijd de inhoud van de fles. 

Ga voor draagcomfort

Uiteindelijk zal de OptiFree Express lenzenvloeistof ervoor zorgen dat je altijd veel draagcomfort gaat krijgen. Je kunt verschillende inhouden bij de professionals vinden, waardoor je altijd voldoende in huis haalt. Jouw lenzen kunnen hierdoor iedere dag opnieuw goed gereinigd worden en je profiteert van de voorbeelden. Als je nog meer advies nodig hebt, kun je deze altijd vragen aan de professionals. Zo weet je waar je op kunt gaan letten en of de vloeistof van Lens2day.nl bij jouw lenzen gaat passen. Jouw aankoop is hierdoor altijd goed.