De vele mogelijkheden van een botoxbehandeling

Veel mensen kennen botox als een manier om van rimpels en lijntjes in de huid af te komen. Wat veel mensen niet weten, is dat de spierontspannende injecties ook voor veel andere doeleinden worden gebruikt. Om dit te begrijpen, is het goed om te weten hoe botox precies werkt. De behandeling bestaat uit kleine injecties in het deel van je lichaam dat je wil behandelen. De injecties bestaat uit een vloeistof dat spier volledig ontspant. Dit doet hij door de signalen van de hersenen naar de spier te blokkeren. Wanneer je de rimpels tussen je wenkbrauwen wil verwijderen, blokkeer je dus de spieren die fronsen mogelijk maken. Hierdoor verdwijnt je fronsrimpel. Dit werkt voor alle spieren in je lichaam, waardoor de injecties ook gewild zijn voor medische doeleinden.

Botox werkt tegen overmatig zweten

Naast het verhelpen van ongewenste rimpels en lijntjes, helpt botox ook tegen overmatig zweten. Dit doet de vloeistof op dezelfde manier waarop hij rimpels verhelpt: hij blokt het signaal van de hersenen naar de spier. De spieren die normaal gesproken het signaal krijgen om afvalstoffen af te scheiden door middel van zweten, wordt geblokkeerd. Hierdoor verhelpt de vloeistof het overmatig afscheiden van afvalstoffen. Deze behandeling is niet alleen geschikt voor de oksels, maar ook voor handen, voeten en zelfs de hoofdhuid. Zo verhelp je overmatige zweethanden- en voeten. Dit maakt de botoxbehandeling een unieke behandeling om overmatig zweten tegen te gaan.

Botox in de maag voor gewichtsverlies

Het gebruik van Botox-injecties in de maag om af te vallen is niets nieuws, maar een recent onderzoek toont aan dat het toxine in de botox zwaarlijvige mensen helpt gewicht te verliezen. Dit doet hij door een zenuw te blokkeren die het hongergevoel reguleert.  Botox-injecties zijn niet 100% veilig in de maag, waar verlamming van de spieren kan leiden tot een opgeblazen gevoel, braken, spijsverteringsproblemen en ademhalingsproblemen. Net als Botox-injecties in het gezicht zijn de resultaten tijdelijk en zul je ongeveer elke zes maanden opnieuw een behandeling moeten ondergaan. In tegenstelling tot andere delen van je lichaam, wordt je maag wel verdoofd tijdens deze behandeling.

Drie verschillende manieren om botox te gebruiken

Botox dient dus drie verschillende doeleinden: het verminderen van rimpels, het verhelpen van overmatig zweten en in sommige gevallen zelfs gewichtsverlies. Hoewel dit laatste niet veel voorkomt door de bijwerkingen en risico’s, is de botoxbehandeling er een die door veel mensen wordt gebruikt. Wanneer je begrijpt hoe de behandeling precies werkt, kom je erachter dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Van het verhelpen van een lachrimpel tot het eindigen van overmatig zweten, de behandeling maakt tientallen mensen per dag zelfverzekerder. Het is een eenvoudige manier om van kleine onzekerheden zoals rimpels of zweethanden af te komen zonder chirurgische ingreep. Dit maakt botox wereldwijd zo populair.