Op zoek naar de juiste montuur?

Een mooie montuur uitkiezen kan lastig zijn. Monturen worden tegenwoordig gezien als modeaccessoires die outfits compleet maken. Draag je een bril uit medische behoefte of alleen als mode-item, zorg dat een montuur altijd bij je past. Let bij het passen van brilmonturen altijd op de gezichtsvorm, het kleurgebruik en materiaal. Laat je altijd goed adviseren over de juiste montuur. We geven graag tips, wanneer je een nieuwe montuur uit wil kiezen.logo-van-gijzen

Houd rekening met de vorm van je gezicht

Bij het uitkiezen van een montuur speelt de gezichtsvorm een belangrijke rol. Een bepaald brilmodel kan mooi zijn, maar past niet bij iedere gezichtsvorm. Bepaalde delen van het gezicht kunnen sterk geaccentueerd worden. Wanneer je een rond gezicht hebt, kun je het beste kiezen voor een rechthoekig model. Rechthoekige modellen breken de ronde vormen van het gezicht af. Als je gezicht een ovale vorm heeft, dan is ieder model geschikt. De kin en het voorhoofd zijn smaller in vergelijking met de wangen. Kortom laat je dus goed door opticiens of andere specialisten adviseren over het juiste model om gezichtsonderdelen mooi te accentueren. Daarnaast is het aan te raden om het juiste formaat uit te kiezen. De grootte van de bril moet goed in verhouding zijn met het gezicht.

Kleurtypes

Heb je een mooie montuur in gedachte, houd dan ook rekening met de juiste kleur. Een kleur uitkiezen kun je het beste doen aan de hand van het kleurtype van je huid. Je kunt huidtypes verdelen in warme of koele kleurtypes. Warme kleurtypes zijn te herkennen aan hun licht ivoorkleurige, romige, of goudbeige huid. Koele of koude kleurtypes hebben vaak een blauwe of lichtroze ondertoon. Ga dus na welke kleurtype je bent en bepaal welke kleuren bij je passen.

MontuurmateriaalGeschiedenis(1)

Een bril uitkiezen op basis van je leefstijl is ook een aanrader. Ben je op zoek naar een bril dat makkelijk meebuigt of beweegt, dan zijn brillen van kunststof een aanrader. Gaat je voorkeur liever uit naar duurzaam materiaal dat bovendien licht is? Dan zijn brillen van aluminium een goede keus. Aluminium is van nature zacht en slap, om het meer stevigheid te geven, wordt er ijzer en siliconen aan het materiaal toegevoegd. Wanneer je een metalen montuur uitkiest, let er dan op in hoeverre je allergisch bent voor een bepaalde stof.

Ben je op zoek naar een mooie montuur, maar weet je niet waar je op moet letten? Houd dan altijd rekening mee met je gezichtsvorm, het kleurgebruik en materiaal. Van Gijzen een opticien uit Tilburg geeft je graag advies over brilmode en kwalitatieve oogzorg.