Goed voor de voet en planeet

Havaiana slipper zijn hartstikke duurzaam. Met name Ipanema slippers zijn een goede keus voor wie op een duurzame manier wil consumeren. Slippers kosten namelijk relatief weinig grondstoffen om gemaakt te worden. Daarnaast zijn het hele lichtgewicht schoenen met een klein volume. Hierdoor is de uitstoot, veroorzaakt door transport, ook lager dan bij een normale schoen. Bovendien is er weinig mankracht nodig bij het maken van slippers. Dit scheelt ook weer in het vervoer van alle mensen die een rol spelen bij de productie. Omdat slippers goed tegen water kunnen, gaan ze vaak lang mee. Sommige sneakers zijn na een seizoen soms helemaal afgedragen, terwijl slippers vaak nog een zomer mee kunnen. Vaak lopen ze dan nog lekkerder.

Vegan voor de voeten

Sommige slippers zijn volledig vegan. Dit wil zeggen dat bij de productie van de slippers geen gebruik wordt gemaakt van dierlijke materialen. Er zijn mensen die hier graag rekening mee houden wanneer zij nieuwe producten aanschaffen. Dit doen ze vaak vanwege de impact op de planeet en op de dieren. Wanneer slippers volledig worden gemaakt van rubber of plastic zijn ze bijna altijd vegan. De ipanema slippers worden gemaakt van volledig veganistisch materiaal. Ook wordt er bij de verpakking van het model opgelet dat dit zo duurzaam mogelijk gaat. Zo zijn de slippers een goede keuze voor de planeet en dieren.

Geen gevaarlijke stoffen

Het materiaal van slippers kan doorslaggevend zijn wanneer de koper een duurzame keuze wil maken. Ipanema slippers zijn gemaakt va flexband. Bij het maken van slippers van flexband komen geen gevaarlijke stoffen vrij die een negatieve impact kunnen hebben op het milieu. Ook de soort verf die wordt gebruikt, kan iets zijn waar een duurzaam persoon op let. Sommige verf is beter voor het milieu dan andere. Wie weet dat er in de toekomst wel slippers bestaan die zijn geverfd met enkel natuurlijke materialen. Er bestaan nu al wel slippers van materialen als bamboe. Dit is makkelijk te groeien en geheel biologisch afbreekbaar.