De juiste schoenen op vakantie

1 sneakers

Ga je op vakantie, dan is het belangrijk de juiste schoenen mee te nemen. Want je wilt niet last van je voeten krijgen of bijvoorbeeld te warme of koude voeten hebben. Maar aan de andere kant heb je vaak beperkte ruimte in je koffer. Vooral als je op fietsvakantie gaat wil je niet je kostbare kofferruimte ingenomen hebben door vier paar skechers dames schoenen. Het is vaak het makkelijkst om een extra paar schoenen mee te nemen in de koffer. Hierdoor heb je wel keuze maar ook nog ruimte voor andere dingen zoals kleding, toiletspullen en natuurlijk extra ruimte voor souvenirs op de terugreis.

Schoenen in een warm land

Ga je op zonvakantie, dan denk je al snel aan slippers. Maar als je besluit om een stad te bezoeken tijdens je vakantie zijn deze schoenen misschien niet de meest comfortabele optie. Je kan soms zelfs blaren krijgen van de hele dag op slippers lopen. Ook is het soms gepaster om dichte schoenen te dragen, bijvoorbeeld in een chique restaurant of bij bezoek aan een kerk. Daarom is het handig om bijvoorbeeld ook een paar zomerse sneakers mee te nemen. De speciale zomer sneakers zijn vaak licht en ademend, en komen in leuke kleuren en designs. Zo zijn er bijvoorbeeld skechers dames sneakers die gemaakt zijn voor comfort.

Schoenen in een koud land

Ga je op skivakantie of op reis naar een land zoals Ijsland. Dan is het aan te raden warme schoenen mee te nemen. Dit kunnen bijvoorbeeld winterlaarzen zijn. Sommige merken hebben ook speciale laarzen met extra warme voering. Ga je op een meer avontuurlijke reis, dan is het ook aan te raden om wandelschoenen mee te nemen. Kies dan altijd voor waterdichte laarzen. Hierdoor heb je geen last met regen, sneeuw of bij het oversteken van een beekje. Want niks is erger dan natte, bevroren voeten. Er zijn ook sprays te koop om schoenen waterdicht te maken.