Gebruik arganolie

Tips gebruik arganolie

Arganolie kan als verzorging gebruikt worden voor het gehele lichaam, zoals het haar, gezicht, de huid, nagels en de voeten. Hieronder zijn een aantal tips te vinden bij het gebruik maken van arganolie.

  • arganolie-huid1Moisturizer voor gezicht

Arganolie wordt gezien als een droge olie waardoor het door de huid snel geabsorbeerd zal worden. Het kan daarom als moisturizer gebruikt orden door een paar druppels aan te brengen op het gezicht en de nek.

  • Eigen gezichtsmasker maken

Met arganolie kan je simpel een gezichtsmasker maken. Hiervoor moet je 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel honing, drie theelepels Griekse yoghurt en tot slot drie druppels arganolie mengen. Vervolgens breng je aan op het gezicht en na 10 minuten kan het afgespoeld worden met warm water.

  • arganolie-haarConditioner

Als het haar nog nat is nadat je een douche hebt genomen, kun je het masseren door een paar druppels in en om het haar te gebruiken en de hoofdhuid te hydrateren. Last van een droog of beschadigd haar? Dan is dit zeker aan te raden.

  • Glans aan het haar aanbrengen
  • Nagelriemen en droge harde hakken

mogador_argan_oilDoor het aanbrengen van arganolie op de nagelriemen zal je deze verzachten en hydrateren. Tevens zal het zorgen voor een gezonde nagelgroei. Om gebarsten of gespleten hielen te verzorgen is arganolie aan te raden.