Hoe weet ik of ik hielspoor heb?

Hielspoor is een veel voorkomend probleem dat pijn in de hiel en de voet kan veroorzaken. Ze worden meestal veroorzaakt door overbelasting of letsel, en kunnen erg pijnlijk zijn. Als u denkt dat u hielspoor hebt, is het belangrijk dat u naar een arts gaat, zodat hij een diagnose kan stellen en een behandeling kan aanbevelen. Er zijn verschillende manieren om te vertellen of je hielspoor hebt, in dit artikel vertellen wij er meer over.

Symptomen van hielspoor

Eén manier om te weten of u hielspoor heeft, is door naar uw voeten te kijken. Als u een kleine, scherpe bult op de onderkant van uw voet ziet, kan het hielspoor zijn. Een andere manier om te zien of u hielspoor heeft, is door te voelen of u pijn heeft in uw hiel of voet. Hielspoor kan erg pijnlijk zijn, en veroorzaakt meestal pijn bij het lopen of staan. Als je hielpijn hebt, is het belangrijk dat je naar een dokter gaat, zodat hij een diagnose kan stellen en een behandeling kan aanbevelen.

Herken de pijn

Eén manier is te kijken naar pijn in de hiel of voet. Dit is het meest voorkomende symptoom van hielspoor, en kan behoorlijk hevig zijn. Het is belangrijk om te weten dat niet alle hielpijn door hielspoor wordt veroorzaakt, dus het is belangrijk om naar een arts te gaan om een juiste diagnose te krijgen. De pijn is te verminderen met hielspoor zooltjes.

Bulten

Een andere manier om te weten of je hielspoor is te zoeken naar een bult op de hiel. Deze kan met de hand worden gevoeld, en kan met het blote oog zichtbaar zijn. Hielspoor veroorzaakt vaak een verdikking of eeltvorming van de huid eromheen, dus hier moet ook naar worden gekeken.

Ga naar de huisarts

Als je een van deze symptomen hebt, is het belangrijk om naar een arts te gaan, zodat hij een diagnose kan stellen en een behandeling kan aanbevelen. Hielspoor is een veel voorkomende aandoening, maar het is belangrijk dat u de juiste behandeling krijgt, zodat u verdere pijn en complicaties kunt voorkomen.

Bron: skystep.nl