Het vullen van een assieraad, UitvaartUniq Tips & Trucs

Bij UitvaartUniq.nl vindt u een prachtig assortiment assieraden van RVS, zilver, goud en witgoud die door u zelf gevuld kunnen worden. De meeste assieraden binnen onze collectie zijn voorzien van een klein schroefje. Na het verwijderen van het schroefje kan een ruimte, bedoeld voor een kleine (symbolische ) hoeveelheid as gevuld worden, waarna het schroefje weer teruggeplaatst kan worden. Voor alle assieraden bieden wij ook een unieke vulservice, kosteloos uiteraard, maar in de meeste gevallen wordt er toch voor gekozen om dit zelf te doen. Speciaal daarvoor hebben wij een aantal belangrijke tips onder elkaar gezet.

 

Allereerst de benodigdheden; Een kleine schroevendraaier, een velletje papier, een stukje plakband, een flesje borgvloeistof en eventueel (voor de zekerheid) een zeefje, penseeltje, wasknijper, tandenstoker en een extra tissue.

 

Een assieraad vullen stap voor stap:

 

1: Draai het schroefje voorzichtig los en houdt het assieraad rechtop (eventueel met een wasknijper). Maakt u gebruik van een wasknijper, bescherm het sieraad dan met een zakdoek om beschadigingen te voorkomen.

2: Zorg ervoor dat u het assieraad vult boven een vel papier (om de as op te vangen) en maak gebruik van een trechtertje. Van tevoren kunt u de as van te voren zeven om de grove stukjes eruit te halen. In het geval van grove stukjes kunt u er ook voor kiezen om deze met een vijzeltje fijn te maken, zodat het goed in het sieraad past. Vul vervolgens het assieraad. U kunt de as vervolgens aandrukken met een tandenstoker.

3: Verwijder alle as op het schroefdraad (met een penseeltje) en plaats een druppel borgvloeistof op het schroefdraad voordat u het schroefje (voorzichtig) dichtdraait. Zorg er voor dat u de borgvloeistof op de inwendige schroefdraad van het assieraad plaatst en niet op de schroef zelf. Verwijder het teveel aan borgvloeistof met een tissue of zachte doek.

4: Laat het assieraad minimaal 24 uur drogen.

LET OP: gebruikt u secondelijm (wij raden dit af), dan moet u snel handelen en zorg er dan ook voor dat u niet teveel lijm gebruikt, aangezien het verwijderen van de lijmresten naderhand lastig is.

uitvaart

Prachtige assieraden online bij UitvaatUniq.nl, zowel van RVS, goud als zilver en inclusief vulservice (kosteloos). Ook voor de uitgebreide assieraad vullen handleiding verwijzen wij u door naar UitvaartUniq.nl. Naast een uitgebreide vulhandleiding vindt u hier ook een uitgebreide instructie video, waarbij we het vullen met een video duidelijk toelichten.