De voordelen van de mocassin

Al hoewel Nederland niet altijd de beste zomers heeft, zoeken we maar al te graag de zon op. Wanneer dit het geval is, moet onze kledingkast hier ook klaar voor zijn. De boots en laarzen kunnen veilig opgeborgen worden en de paarse sandalen en grijze mocassins kunnen uit de kast getrokken worden. Vooral wanneer men een outfit tijdloos te maken, zonder in te leveren op comfort, is de mocassin een goed idee. Dit type schoen komt van origine uit Noord-Amerika, de inheemse volkeren droegen de schoen tijdens het jagen. De reden hiervoor ligt bij de zool, deze is ingelegd met leer waardoor de volkeren makkelijk de aarde onder zich konden voelen. 

Van jager tot loafer

Door kolonisatie onder andere kwam de schoen aan in Europa, met een paar aanpassingen werd de moderne mocassin geboren. Tegenwoordig gebruiken we dit niet om aan te voelen wanneer de trein aan komt, maar zien we het schoeisel als een vrijetijdsschoen. Wederom ligt de reden bij de zool. De afwerking met leer zorgt ervoor dat de drager in en uit de mocassin kan stappen met blote voeten. Dit draag genot is handig tijdens de zomermaanden wanneer iedereen makkelijk hun kleren wil verwisselen. De hoogwaardige materialen zorgen tevens voor een modieuze look die iedere outfit complimenteert. Daarom is een paar in huis halen geen slecht idee. 

Met de handgemaakte loafers

Waar haal je dan jouw mocassins vandaan? Webwinkels zoals Moccasino leveren met de handgemaakte loafers. Het vakmanschap heeft zich over de eeuwen verder ontwikkeld zodat het grootste draagcomfort bereikt kan worden. Verder zijn de schoenen exclusief online verkrijgbaar, dit zorgt er dan voor dat jij makkelijk aan een uniek paar kan komen. De schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en worden verder gratis geleverd. Mocht een kleur toch niet bevallen, kan deze ook gratis geretourneerd worden.